Jdi na obsah Jdi na menu
 

Máme štěňátka / we have a puppies

 Mating: 6.10.2023 Born : 3.12.2023

V případě zájmu nás kontaktujte, více po emailu, nejnovější fotky naleznete na mém FB : Kamila Puma Hrachovcová

Puppies finding the best families... if you are interesting, conatct me on email, phone or my FB page: Kamila Puma Hrachovcová

8 štěňátek - 3 holky (černá, šedá a bílá) a 5 kluků (2 plavá, 3 černá)
8 puppies - 3 girls (white, black, grey), 5 boys (2 fako, 3 black)
hes-a-stenda.jpgdsc_0926.jpgdsc_0824.jpgimg_20240118_172516.jpg

Mother : Hestia Haagenti Bohemia Vivace ,,Hes,,  (all on my FB)

Hes - active, friedly, working Focus, my crazy devil, perfect strong body, quadratic female 
Health : HD A, ED 0/0, patella 0/0, eyes clear, spondylosis negative, OCD negative 
activities : Agility IA1, herding NHAT Shows : czjch, SkJCh, clubjch(hu), MPKJCh (hu), CzCh, (soon C.I.B), And other more planning(plch - one Cac missing, SK ch, jich,... passed club CH,) 

Father : Caelus Marcus Pumida ,,Kalich,, 

Kalich - friedly, no agresiv boy, great size, quadratic 
Health : HD A, eyes clear 2021, spondylosis negative, ED 0/0, OCD negative, patella 0/0 
Shows: some Cac in czech republic, Slovakia And Hungary ..


► Pokud uvažujete o štěňátku tohoto úžasného plemene. Kontaktujte nás. Veškeré dotazy rádi zodpovíme. Popřípadně, poradíme s výběrem a pomocí importovat jedince z ciziny. Kontaktů máme mnoho .-)
Něco málo o nás - snažíme se, aby se fenka, budoucí maminka nemusela strachovat a byla po celou dobu porodu co v největším klidu a v místě, kde se cítí nejbezpečněji. A aby nemusela běhat a utíkat či po narození prcků je stále někam schovávat, stěhovat, či nosit po bytě, jako se stává u mnoha chovatelů. To se nám doposud nestalo a doufám nikdy nestane. Tedy jak to vypadá? Prozatím Jassy rodila v mé posteli :-) v klidu a bezpečí, a štěňátka jsou odchovávány doma, u mě v pokoji, kde má klid a pocit domova.

Se štěňátky je skoro po celou dobu někdo, kdo na ně dohlíží, pozoruje,... je to takové domácí kino, hlavně když už jsou větší. Pro správné pochopení, jelikož bydlíme v panelovém domě, není možno je mít ve speciální místnosti, a tak usínáte poblíž štěňátek.

Socializace - vítáme mnoho návštěv, aby si štěňátka zvykala.. Každou návštěvu mimča berou jako novou hračku, kterou mohou okusovat, tahat a otravovat . Pokud je pěkné počasí, tak je doneseme na zahrádku, kde mohou objevovat krásy přírody.

Jinak já je už ,,mučím,, od malička Aby si zvykaly na kontakt, prohmatávání, ukazování zoubků, a prostě proto, že mi to nedá :-D, a pokud v tom majitel pokračuje, nemají problém s ukazováním zoubků, kontrol varlat,.. a dalších blbůstek co si veterinář či rozhodčí na výstavě vymyslí, a co k tomu patří

Porod - přirozený, bez komplikací, jak tomu u pumi bývá, a co nejdříve k mamince. Už čisťounký.

► Výživa, strava - co nejdříve mlezivo, a následně mléko, pokud je potřeba, tak dokrmujeme kvalitní, odzkoušeným kozím mlékem (případně sušené, pokud není kozí k dispozici). Štěňátka, když dojdou do věku, kdy už je na čase začít k mléku přikrmovat, dostávají granule s mlékem, kvalitný sýry, tvarohy a mnoho dalších mlsek

► Veterinární kontrola, kontrola vrhu - až ve věku 6. -7.týdnů, kdy jdou poprvé na očkování a čipování. Dříve jen, kdyby nastaly nějaké problémy. I řádně odčervení.

Smlouva - ke každému štěňátku obdržíte smlouvu  - obsahuje mnoho částí - např. moji péči a poradnu :-), dále podmínky, které je potřeba dodržovat. 

Další informace - dostanete jich spousty, hlavně stravovací návyky, péče o srst a zdravý, možnosti využití jak výstavní, sportovní, služební či přímo chov.

Průkaz původu a pas - pas dostanete rovnou se štěňátkem, a průkaz původu zasílám ihned po obdržení z plemenné knihy, což bohužel chvíli trvá.

►Balíček pro každé štěňátko - pokaždé různý :-) (balíček krmení, hračky, pohled pumi, magnetek pumi a další)

Pokud chcete další info, kontaktů je na mě spousty či si mě nikde odchyťte , a vše ráda zodpovím :-))))

Obrazek